Josefin Wikström- Se utfyllande information nedanför

 

 

Josefin Wikström- Traumaanpassad yogaterapi mot psykisk ohälsa. Dans, rytm och teater för glädje och egenkraft.

Josefin Wikström har praktiserat yoga de senaste 25 åren och arbetat heltid som yogautbildare mot traumautsatta folkgrupper de senaste 15 åren.  Josefin är utbildad vid The trauma Centre i Boston, USA grundat av Bessel van der Kolk M.D som är en ledande auktoritet inom trauma och stressforskning. Josefin är även utbildad via The minded institute i London i samarbete med Brittiska NHS som yogaterapeut med specialinriktning mot trauma och psykiatriska diagnoser. 

Hon studerar nu sista året i Boston inom metoden TCTSY- Trauma Sensitive Yoga som är en evidensbaserad metod mot komplex PTSS .

Hon arbetar som huvudlärare för Prison Yoga Project internationellt i länder som Mexico, Indien, Europa och USA med att initiera utbildningar och skapa terapeutiska program för organisationer som arbetar med intagna i fängelser, sexuellt trauma och flyktingar. 

Josefin har varit huvudlärare inom Kriminalvårdens yogaprogram Krimyoga och undervisar regelbundet vid anstalten Hinseberg. 

Josefin har producerat Kriminalvårdens nya utbildningsmaterial i samarbete med Eva Seilitz och Maria Johansson. Ett program som idag är evidensbaserat via forskningsstudien Yoga på Anstalt.

Josefin och Eva har under 2018 skapat ett terapeutiskt yogaprogram för Rättspsykiatriska regionskliniken i Vadstena. 

Josefin har även utbildat sig via Örebro Universitet i ämnet kravlös dans för unga flickor med psykosomatiska magsmärtor. Hon har undervisat dans och teater för barn och ungdomar inom det Svenska Skapande skola projektet de senaste tio åren.

Josefin är licenserad och godkänd som Yogalärarutbildare via Internationella Yoga Alliance och blir under 2018 licenserad Yogaterapeut för arbete inom vården och psykiatrin.

Josefin är registrerad som professionell medlem i ICPA- International Corrections and Prison Association

Hon var inbjuden till Brittiska parlamentet 2018 för att tala om Yogans terapeutiska potential i anstaltsmiljö.

 

 

 

 

Reklam Askersund HT 2018 9.jpg